16 Şubat 2011 Çarşamba

engelli sitesi

engelli sitesi

Değerli ziyaretçimiz Engelliler hakkında bir çok bilgiye ulaşabileceğiniz çok anlamlı bir site olan Engelliler.gen.tr web adresinin tanıtımını yapmaya çalışacağız.

Tanıtım yazımıza geçmeden önce sizlere engellilik hakkında bir kaç bilgi sunmak istiyoruz.

Engelli kelimesinin tanımını yapacak olursak şayet :
Not : Engelliler hakkındaki bu yazıyı okumanızı tavsiye ediyoruz engelliler haklarıengelsiz engellilerEngelli, doğuştan veya sonradan meydana gelen hastalıklar veya kazasonucu oluşan sakatlıklar (vücudun görsel/işlevsel/zihinsel/ruhsal farklılıkları) öne sürülerek, toplumsal/yönetsel tutum ve tercihler sonucu yaşamın birçok alanında kısıtlanan, engellerle karşılaşan kişi demektir.

Engelli sınıflarından bir tanesi :

Fiziklesl Engellilik
Fiziksel engelli

Teknik olarak vücut yaşam fonksiyonlarını fazla etkilemeyen el ayak gibi uzuv kaybı veya uzuv felçi gibi durumlarda fiziki hareket özgürlüğünün kısıtlandığı durumların genel olarak adlandırılmış engel kategorisidir.

o Yürüme Engelli
o Ortopedik Engellilik

Engelliler için Daha farklı bilgiler : engelli maaşıEngelsiz Engelliler

Kamuda çalışan Engellilere uygulanan vergi indirimi

* Emekli Sandığı'na bağlı çalışanlar için yıllık:[16]
o Birinci derece sakat olanlarda 907 TL
o İkinci derece sakat olanlarda 453 TL
o Üçüncü derece sakat olanlarda 226 TL

* Hizmet erbarının kalkınmada öncelikli yörede bulunulması halinde bu tutarlar sırasıyla:
o Birinci derece sakat olanlarda 1.209 TL
o İkinci derece sakat olanlarda 604 TL
o Üçüncü derece sakat olanlarda 302 TL

Bu tutarlar yukarıda belirtilen hizmet erbabı için yıllık gelir vergisi matrahlarından indirilecek rakamları oluşturmaktadır.

Engellilik ve Engelliler hakkında yukarıda biraz bilgi ve kaynak sunmaya çalıştık. Şimdi sıra geldi Engelliler için hazırlanmış olan Engelliler.gen.tr web sitemizin içeriği ile ilgili bilgi sunmaya.

Engellilere özel içeriği ile engelli kardeşlerimizin yanında olmaya çalışan ve onlar için paylaşım yapan web sitemizdeki başlıca kategoriler
Burayada bakınız : Engellier
Sosyal Konular - Sosyal Haklar - Çalışma Yaşamı - Otomobiller - Medikal Ürünler - Firmalar - Sağlık Genel - Rehabilitasyon merkezleri - Eğitim - Öğretim.


Engelliler.gen.tr web sitemizin en önemli kategorilerinden bir tanesi hiç kuşku yokturki Genel sağlık bölümüdür. Genel sağlık bölümü altında yer alan Sağlık raporları kategorisinde Sakatlık oranının tespiti, iş gücü kaybı oranları devlet yardımlarından yararlanmak için hangi oranda rapor nasıl nereden alınır vb. gibi sorulara yanıt bulabileceğiniz gibi sorulan sorulara sizde yanıt verebileceksiniz. Ayrıca yine genel sağlık bölümümüzün bir alt kategorisi olan Kolyoz - kifoz forum başlığı altında ise skolyoz, kilfoz ve kilfoskolyoz gibi konulardaki sorulara yanıt bulabileceksiniz ve siz kendi tecrübelerinizi paylaşabileceksiniz

Engelliler.gen.tr web sitemizde sadece bu başlıklar bulunmuyor elbette. Web sitemizde sivil toplum kuruluşları, Engellilerin hukki sorunları, Engellilerin askerlik işlemleri, Engellilerde toplu taşıma araçları , basında Engelliler vb gibi bir çok faydalı kategori bulunmaktadır.

Engelliler.gen.tr web sitemiz hakkında daha detaylı bilgi almak için : engelliler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder